Blogg

Trollborgens Quilt As You Go. "Sune". En katt som jag lämnade ut på foder i Tierp, där han skulle få bo med en annan CRX. Efter en och en halv månad kom han tillbaka, för att fodervärden blivit allegisk mot "sune" men inte mot den andra rexen. Makens favoritkatt, som alltid låg i famnen och sov.
Trollborgens Day And Night Quilt. "Tessan" Också en tänkt avelshona, som tyvärr fick livmoderinflammation vid de första löpen och fick kastreras. Också världens finaste katt, med silkeslen sammetspäls med fina lockar. Mycket rött i det svarta. Saknar henne och de andra så fruktansvärt.
Trollborgens Rambling Rose Quilt. "Rosie" Min tilltänkta avelshona, med en teckning som tilltalade de flesta! Fina fina lockar, snäll och blid till sättet.
Nutmegs Time After Time. "Carmen". En inköpt avelshona, otroligt snygg. Blev UK-katt 2011. Vild, charmig och påhittig! Kunde galoppera på väggen en och en halv meter upp!
Den här hemsidan har varit så inaktiv länge nu, det har hänt så mycket under de senare åren att jag helt enkelt inte orkat uppdatera den. Ibland blir det så... Den 2014-07-07 hände det, som man så ofta sett på TV eller flyktigt läst om i tidningarna - ett hus brinner ner. Skillnaden var bara att denna gång var det vårt hus som brann. Det var fruktansvärt varmt ute, vi hade gäster och skulle precis till att äta på vår nedre altan ute vid en friggebod. Minutrarna innan hade vi alla sprungit fram och tillbaka med tallrikar, bestick, glas och mat/dryck. Claes springer in en sista gång och hämtar hushållspapper. När vi sätter oss till bords säger en av våra gäster "det brinner på altan". Vi rusar dit, jag tänker att branden i som jag uppfattar det, soffan, släcker vi snabbt. Då vi öppnar altandörren väller rök och hetta ut, plasttaket har redan börjat smälta och vi tvingas vända. Vi ringer brandkåren, och börjar flytta husbil, husvagn, bilar. Det brinner och brinner. Claes försöker rädda katterna som springer i källaren och skriker. Han dör nästan själv, men lyckas släpa sig upp från källaren och ligger och flämtar på garageuppfarten. Efter långa 20 minuter kommer äntligen brandkåren, då har katterna tystnat, i stort sett hela taket brinner friskt. Vid det laget ger jag upp, sätter mig vid en häck och vänder ryggen till branden. Grannar kommer och försöker trösta, men jag vill bara vara ifred. 30 minuter efter att branden startat påbörjas släckningsarbetet, och under drygt 5 timmar arbetar fyra brandkårer (stationer) med att få bukt med elden, först vid 22-23 på kvällen kan de åka därifrån. Jag blir skjutsad av en granne och hämtar Elinor, dottern, som är hos hästen. Jag förklarar vad som hänt, och det känns så abstrakt och svårt att greppa. På kvällen samlar grannarna ihop lakan, skor, tandborstar, handdukar, sängkläder etc till oss, och vi går till sängs i husbilen. Vi sover inte en blund, polisen kommer flera gånger under natten och kollar av huset. Två gånger startar branden om och den lilla pyrande lågan måste släckas. Ytterligare två dygn senare börjar det brinna ännu en gång, men även då släcks branden direkt. Dagen efter besöker vårt försäkringsbolag oss, vi får ett lån för att köpa kläder, jag hade bara underkläder, shorts och linne på mig, Claes lika så. Elinor hade sina ridkläder på sig. Vi åker till Gränby C och shoppar det mest nödvändiga. Vi blir förhörda av polisen och en utredning påbörjas för att utreda mordbrand och fastställa brandorsaken. Polishundar med specialitet på brandfarliga västskor går igenom det som finns kvar av altanen, men hittar ingenting. Ingen brandorsak kunde fastställas.